Köp syskonvagn billigt online!

Köpa syskonvagn

En syskonvagn kan precis som en enkel vagn vara billig eller kosta uppemot en månadslön. Till de lite dyrare märkena hör exempelvis Urban Jungle och iCandy Peach Blossom. Hos den sistnämnda kan du hitta vagnar runt 15 000 kronor.


Om inte priset skrämmer dig så kan du hitta många vagnar med det här märket som ger valuta för pengarna. iCandy Peach Blossom-vagnar är lättkörda och flexibla så att det yngsta barnet kan vara vänt mot dig medan det äldre kan se framåt. Om du bor i storstan och tycker att det är viktigt med en trendig syskonvagn ska du däremot satsa på Urban Jungle.

Om du inte vill lägga hela din månadslön på en vagn så kan du satsa på lite billigare vagnmärken som exempelvis Baby Jogger eller Akta Graco. Dessa märken erbjuder syskonvagnar för cirka 3000 kronor. Om du vill gå ner ytterligare i pris finns givetvis möjlighet att köpa begagnade vagnar på Blocket. Även om du handlar vagn via internet är det viktigt att du provar vagnen först och helst med dina barn sittandes i vagnen. Kolla att styret känns okej, att bromsen fungerar och framförallt att barnen verkar trivas i vagnen.

Om du köper en äldre barnvagnsmodell kan det också vara viktigt att du kontrollerar om det finns möjligheter att köpa reservdelar till den. Vissa märken kan vara utgående och då är det möjligt att det inte längre tillverkas reservdelar till vagnen. Det kan också kännas lockande att köpa syskonvagn via nätet eftersom det ofta är fraktfritt. Men tänk på att leveranstiden kan vara flera veckor så vänta inte för länge med köpet! Innan du bestämmer dig för att köpa en vagn bör du också kolla om någon garanti eller ångerrätt ingår. Även om du har provkört vagnen i affären kan det hända att du upptäcker att du vill ha en annan vagn. Här hittar du mer info om billiga syskonvagnar.

 Test syskonvagnar och tvillingvagnar på nätet

Du bör tänka på ett flertal saker innan du köper en tvillingvagn. Några av de viktigaste sakerna är att tänka på vad den sammanlagda vikten för barnen kommer att bli. Vissa vagnar har exempelvis en maxgräns på 20 kilo. Fundera också på hur mycket båda barnen behöver och vill åka. Kanske är det så att det äldre barnet hellre använder en ståbräda än att sitta i vagnen? En del barn kan också ogilla att inte ”ha fri sikt” vilket uppstår om tvillingvagnen är konstruerad så att ena sätet är placerat under det andra.  Många hävdar också att det är stor skillnad på att köra en vagn med luftdäck jämfört med en vagn som har plastdäck. Luftdäck sägs erbjuda en skönare åkning och vara lättare att manövrera. Samtidigt kräver de ofta mer underhåll eftersom det finns risk för punktering.

Det kanske allra viktigaste är också att vagnen får plats överallt. Det finns något som heter ”Stockholmsmåttet”, vilket är ett mått som garanterar att vagnen får plats i kollektiva hissar och barnvagnsutrymmen. För syskonvagnar är ”Stockholmsmåttet” 75 centimeter. Vill du röra dig enkelt i storstadsmiljö kan det därför vara bra att komma ihåg detta mått.

Sponsrade länkar